P1150694.jpg

PORSAANFILEETÄ PIPPURISESSA KERMAKASTIKKEESSA

1 porsaan sisäfilee (n. 500 g)

suolaa

 

paistamiseen:

nokare voita

 

Leikkaa 1-2 sentin paksuisiksi viipaleiksi,  mausta suolalla. Paista voissa pannulla pintaan kaunis väri.

 

kastike:

3 dl kuohukermaa

2 rkl hunajasinappia (esim. Dijon)

2 rkl calvados

1 rkl viherpippureita

1 rkl roseepippureita

1/2 rkl mustapippureita

1/2 tl suolaa

1 rkl vehnäjauhoja + loraus kermaa suurustukseen

 

Rouhi pippurit morttelissa ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää paistetut lihaviipaleet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.

 

Viinilasillinen: Seven Falls Merlot