Peruna-palsternakkamuusi%20ja%20hirvipul

HIRVIPYÖRYKÄT

12 kpl

 

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

loraus oliiviöljyä

500 g hirven jauhelihaa

1 kananmuna

1 tl timjamia

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

Scandinavian Forest-mausteseosta myllystä

 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki ainekset ja muotoile kostutetuin käsin pyöreitä lihapullia. Kypsennä 225 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia. 

 

 

 

 

KASTIKE

 

1 prk (2 dl) Demi Glacea

2 dl kuohukermaa

1/2 dl pihlajanmarjahyytelöä

2 rkl riistafondia

1/2 dl calvadosta

1 tl viherpippureita rouhittuna

mustapippuria myllystä

2 rkl vehnäjauhoja + tilkka kuohukermaa

 

 

 

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

 

 

 

 

PERUNA-PALSTERNAKKAMUUSI

 

2 palsternakkaa (300 g)

6 Rosamundaa (800 g)

50 g voita

n. 1 dl täysmaitoa

suolaa

 

 

 

Kuori ja kuutioi perunat ja palsternakat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella.  Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.

 

 

 

 

TIMJAMIPORKKANAT 

3 porkkanaa

nokare voita

juoksevaa hunajaa

suolaa ja mustapippuria myllystä

tuoretta timjamia

 

 

 

Kuori ja viipaloi porkkanat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Älä keitä liian pehmeäksi, purutuntumaa saa vähän jäädä. Valuta ja paista voin ja hunajan kanssa pannulla. Riivi sekaan timjaminlehdet ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

 

Viinilasillinen: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore