Jouluruokia%202013%20007.jpg

LIHAMUREKE

1 sipuli silputtuna 

1 valkosipulinkynsi silputtuna 

loraus oliiviöljyä 

400 g naudan paistijauhelihaa 

1 kananmuna 

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1 tl paprikajauhetta 

 

täyte:

1/2 prk Amerikkalaisia kurkkukuutioita, valutettuna

1 pala (170 g ) Aura-juustoa 

 

päälle:

1 pkt ( 170 g ) Amerikan pekonia 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja painele massa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Ripottele pitkittäin keskelle levyä kurkkukuutiot  ja murenna päälle Aura-juusto. Nosta taikinan reunat täytteen päälle ja muotoile mureke tasaiseksi pötkyläksi. Peitä mureke pekoniviipaleilla ja kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia.

 

HUNAJAISET UUNIJUUREKSET

1/2 lanttu

5 porkkanaa 

1 bataatti 

4 perunaa (Rosamunda) 

oliiviöljyä 

juoksevaa hunajaa 

gourmet-suolaa 

mustapippuria myllystä 

 

Kuori ja kuutioi juurekset. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. 

 

Viinlasillinen: Rosemount Shiraz Cabernet