LIHAMUREKE
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
loraus oliiviöljyä
400 g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
täyte:
1/2 prk Amerikkalaisia kurkkukuutioita, valutettuna
1 pala (170 g ) Aura-juustoa
päälle:
1 pkt ( 170 g ) Amerikan pekonia
Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja painele massa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Ripottele pitkittäin keskelle levyä kurkkukuutiot ja murenna päälle Aura-juusto. Nosta taikinan reunat täytteen päälle ja muotoile mureke tasaiseksi pötkyläksi. Peitä mureke pekoniviipaleilla ja kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia.
HUNAJAISET UUNIJUUREKSET
1/2 lanttu
5 porkkanaa
1 bataatti
4 perunaa (Rosamunda)
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
gourmet-suolaa
mustapippuria myllystä
Kuori ja kuutioi juurekset. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.
Viinlasillinen: Rosemount Shiraz Cabernet
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.