PARSA-PEKONIPIZZA
pohja:
1 1/4 dl lämmintä vettä
1/4 pkt hiivaa
1/2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 dl oliiviöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoja
täyte:
1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus
1 pss (70 g) parmesanraastetta
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia silputtuna ja rapeaksi paistettuna
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
nokare voita
mustapippuria myllystä
nippu parsaa
koristeluun:
parmesan-lastuja
Vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneella kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla tunnin verran. Valmista sillä välin täyte: paista pekonisilppu rapeaksi pannulla ja siirrä se sitten lautaselle talouspaperin päälle odottamaan. Paista sipulisilput voissa, lisää pekoni pannulle ja kääntele ainekset sekaisin. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
Kuori parsat nupun alapuolelta. Esikypsennä parsoja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä pari-kolme minuuttia. Valuta parsat ja huuhtele vielä kylmän juoksevan veden alla.
Kauli kohonnut taikina pyöreäksi levyksi. Levitä päälle Creme Bonjour Cuisine ja ripottele päälle parmesanraaste. Levitä päälle pekoni-sipuliseos. Asettele päälle parsat ja pyöräytä pintaan vielä hieman mustapippuria myllystä. Paista 300 asteisessa uunissa n. 5 min, kunnes reunat ovat rapeat. Viimeistele pizza vielä parmesan-lastuilla.
Viinilasillinen: Tarapaca Santa Cecilia Merlot Carmenere
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.