Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.3.2015%20

NAUDANLIHAKÄÄRYLEET

500 g naudan ulkofileetä

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

1 pkt Musta Pekka-juustoa

voita paistamiseen

 

Leikkaa sisäpaisti viideksi pihviksi ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja murenna Musta Pekka pihveille. Kääri rulliksi ja kiinnitä cocktail-tikuilla. Pyöräytä pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Ruskista voissa joka puolelta ja siirrä lautaselle odottamaan. Lisää tyhjälle pannulle loraus vettä ja kiehauta. Lisää kääryleet pannulle ja anna hautua kannen alla 30-60 minuuttia. Käännä kääryleet kypsennyksen puolivälissä.

 

HASSELBACKAN PERUNAT

8 Rosamundaa

suolaa myllystä

valkopippuria myllystä

jokaiselle perunalle nokare voita

parmesanraastetta pinnalle

 

Kuori perunat ja viipaloi ne siten, että viipaleet jäävän pohjasta kiinni toisiinsa. Laita perunat vuokaan ja pyöräytä mausteeksi suolaa ja valkopippuria myllystä. Laita jokaiselle perunalle nokare voita ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Ripottele perunoille kypsennyksen puolivälissä reilusti parmesanraastetta.

 

UUNISSA KARAMELLISOIDUT PUNASIPULIT

4 keskikokoista punasipulia lohkoina

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl balsamicoa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

Kuori punasipulit ja lohko ne neljään osaan. Sekoita oliiviöljy, balsamico ja hunaja keskenään ja valuta sipulilohkojen päälle vuokaan. Pyöräytä mausteeksi suolaa ja mustapippuria myllystä. Kääntele sekaisin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.

 

PUNAVIINIKASTIKE

(2-3 hengelle)

 nokare voita

1 pieni punasipuli silputtuna

2 dl täyteläistä punaviiniä

1 dl Demi Glace-kastikepohjaa

1 tumma fondikuutio

1 tl mustapippurirouhetta

1 laakerin lehti

2 rkl ruokosokerisiirappia (Cane Syrup)

1 tl suolaa

1 rkl tummaa balsamicoa

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää punaviini ja kiehauta.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 
Siivilöi puhtaaseen kattilaan (mielellään teflonpintaiseen) ja suurusta.

suurus:

1/2 dl kylmää vettä + 1 rkl maissijauhoja

 

Lisää suurus siivilöityyn kastikkeeseen ja keitä pari minuuttia. Lisää nokare voita ja sekoita se joukkoon.

 

Viinilasillinen: Torres Gran Sangre de Toro Reserva