NAUDANLIHAKÄÄRYLEET
500 g naudan ulkofileetä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 pkt Musta Pekka-juustoa
voita paistamiseen
Leikkaa sisäpaisti viideksi pihviksi ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja murenna Musta Pekka pihveille. Kääri rulliksi ja kiinnitä cocktail-tikuilla. Pyöräytä pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Ruskista voissa joka puolelta ja siirrä lautaselle odottamaan. Lisää tyhjälle pannulle loraus vettä ja kiehauta. Lisää kääryleet pannulle ja anna hautua kannen alla 30-60 minuuttia. Käännä kääryleet kypsennyksen puolivälissä.
HASSELBACKAN PERUNAT
8 Rosamundaa
suolaa myllystä
valkopippuria myllystä
jokaiselle perunalle nokare voita
parmesanraastetta pinnalle
Kuori perunat ja viipaloi ne siten, että viipaleet jäävän pohjasta kiinni toisiinsa. Laita perunat vuokaan ja pyöräytä mausteeksi suolaa ja valkopippuria myllystä. Laita jokaiselle perunalle nokare voita ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Ripottele perunoille kypsennyksen puolivälissä reilusti parmesanraastetta.
UUNISSA KARAMELLISOIDUT PUNASIPULIT
4 keskikokoista punasipulia lohkoina
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl balsamicoa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Kuori punasipulit ja lohko ne neljään osaan. Sekoita oliiviöljy, balsamico ja hunaja keskenään ja valuta sipulilohkojen päälle vuokaan. Pyöräytä mausteeksi suolaa ja mustapippuria myllystä. Kääntele sekaisin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
PUNAVIINIKASTIKE
(2-3 hengelle)
nokare voita
1 pieni punasipuli silputtuna
2 dl täyteläistä punaviiniä
1 dl Demi Glace-kastikepohjaa
1 tumma fondikuutio
1 tl mustapippurirouhetta
1 laakerin lehti
2 rkl ruokosokerisiirappia (Cane Syrup)
1 tl suolaa
1 rkl tummaa balsamicoa
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää punaviini ja kiehauta.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia.
Siivilöi puhtaaseen kattilaan (mielellään teflonpintaiseen) ja suurusta.
suurus:
1/2 dl kylmää vettä + 1 rkl maissijauhoja
Lisää suurus siivilöityyn kastikkeeseen ja keitä pari minuuttia. Lisää nokare voita ja sekoita se joukkoon.
Viinilasillinen: Torres Gran Sangre de Toro Reserva
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.