Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.3.2015%2

MERIMIESPIHVI

 

1 kg naudan sisäpaistia

voita

suolaa

mustapippuria myllystä

2 dl vettä

2 sipulia renkaina

2 tummaa fondikuutiota

8 kiinteää perunaa

1 pint tummaa olutta

 

Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi. Ruskista voissa pannulla molemmin puolin ja pyöräytä pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Siirrä pataan odottamaan. Huuhtaise pannu vesitilkalla aina ennen seuraavan lihaerän paistamista: anna veden kiehahtaa ja kaada se pataan lihojen päälle. Paista voissa myös sipulirenkaat ja siirrä pataan. Lisää pataan myös fondikuutiot. Kuori ja viipaloi perunat ja laita viipaleet pataan lihojen ja sipulirenkaiden päälle. Pyöräytä pintaan vielä suolaa ja mustapippuria myllystä ja kaada päälle tumma olut.

Laita kansi päälle ja anna hautua 175 asteisessa uunissa n. 2 tuntia.