Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.3.2015%2

Tämä herkullinen leipä sopii mainiosti vaikkapa Pääsiäispöytään.

 

MALLASLEIPÄ

2 kpl

 

50 g hiivaa

5 dl piimää

2 tl suolaa

1 1/2 dl tummaa siirappia 

2 dl kaljamaltaita

4 dl ruisjauhoja 

n. 6 dl hiivaleipäjauhoja

 

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola, siirappi maltaat, ruisjauhot ja 4 dl hiivaleipäjauhoja. Lisää hiivaleipäjauhoja desi kerrallaan, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile siitä pyöreät tai pitkulaiset limput. Anna kohota pellillä lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 1-2 tuntia. Vedä leipien pintaan veitsellä muutama viilto ja paista leivät 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Voit halutessasi voidella leivät siirappivedellä paistamisen puolivälissä. Jos pinta näyttää tummuvan liikaa, aseta leipien päälle leivinpaperi.

Jäähdytä kypsät leivät ritilän päällä liinalla peitettynä.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.3.2015%2