Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

LAMMAS-RICOTTALASAGNE

 

jauhelihakastike:

3-4 valkosipulinkynttä silputtuna

1 iso sipuli silputtuna

loraus oliiviöljyä

500 g karitsanjauhelihaa

2 prk tomaattipyreetä

2 dl punaviiniä

1 prk hyvää tomaattimurskaa

1 tumma fondikuutio

1-2 rkl worchesterkastiketta

1 rkl sokeria

2 tl timjamia

2 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

1 tl paprikajauhetta

 

lisäksi:

2 dl paahdettuja pinjansiemeniä

2 prk ricottaa (à 250 g)

1 pala (125 g) parmesaania raastettuna

lasagnelevyjä

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla n. 45 min.

Laita aineksia kerroksittain kevyesti voideltuun lasagnevuokaan: ensin jauhelihakastiketta,  sitten päälle ricottaa nokareina, ripottele päälle parmesanraastetta ja pinjansiemeniä ja sitten kerros lasagnelevyjä. Tee näin 2-3 kerrosta. Päällimmäiseksi tulee kerros kastiketta ja juustoja. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.  Laita päälle leivinpaperi jos pinta näyttää tummuvan liikaa.