Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.3.2015%2

KANATORTILLA

marinadi 3:lle broilerfileelle:

1/2 dl tequilaa

1/2 dl oliiviöljyä 

1/2 dl agavesiirappia

1 limen raastettu kuori + mehu

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1 tl roseepippurirouhetta

2 valkosipulinkynttä silputtuna

2 punaista mietoa chiliä viipaloituna

 

Sekoita marinadin ainekset ja kääntele broilerfileet sekaan niin, että ne ovat kauttaaltaan marinadissa. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.

 

TOMAATIT:

1 rs miniluumutomaatteja puolitettuina

gourmetsuolaa

2-3 tl sokeria

mustapippuria myllystä

 

Laita tomaatinpuolikkaat siivilään ja siivilä kulhon päälle. Ripottele tomaattien päälle gourmetsuolaa ja ravista siivilää pari kertaa, jotta suolaa on kaikissa tomaateissa. Anna tomaattien "itkeä" puolisen tuntia. Laita tomaatit puhtaaseen kulhoon ja mausta maun mukaan sokerilla ja mustapippurilla.

 

LIMEKASTIKE

2 dl kreikkalaista jogurttia

1 tl sitruunan makuista oliiviöljyä

1 limen raastettu kuori + mehu

1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

mustapippuria myllystä

 

Sekoita ainekset, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

lisäksi:

vehnätortilloja

makeaa chilikastiketta (Saarioinen)

avokadoa viipaloituna

kevätsipulia silputtuna

 

Täytä lämmitetyt tortillat kypsällä viipaloitulla broilerilla, tomaateilla, avokadolla ja kevätsipulilla. Valuta päälle makeaa chilikastiketta sekä limekastiketta. Tarjoile heti.