Kuva viime vuoden Pääsiäiseltä. Puuttui vielä blogista, joten laitan sen nyt kun Pääsiäinen lähestyy.
PROSCIUTTOON KÄÄRITYT LAMPAANFILEET
1 pkt (500 g) lampaan ulkofileitä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
n. 50 g pecorino-juustoa raastettuna
n. 50 g pehmeää vuohenjuustoa murennettuna
tilkka kuohukermaa
rucolaa silputtuna
1 pkt ilmakuivattua kinkkua ( prosciutto )
Ota fileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Pyöräytä pintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Paista voissa pannulla pintaan kaunis väri ja ja siirrä lautaselle jäähtymään hetkeksi.
Sekoita kulhossa pecorino-raaste ja murenna sekaan vuohenjuusto. Lisää tilkka kuohukermaa sitomaan kuorrutetta. Silppua reilusti rucolaa, lisää se kuorrutuksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Jaa seos fileille ja levitä tasaiseksi. Nosta jokaisen fileen päälle 2 siivua prosciuttoa ja työnnä siivujen päät fileiden alle, jotta saat fileistä tiiviit "paketit".
Kypsennä fileitä 175 asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kääri sitten fileet folioon ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Tarjoa valkosipuli-kermaperunoiden kanssa.
VALKOSIPULI-KERMAPERUNAT
1 kg jauhoisia perunoita (Rosamunda)
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna (maun mukaan)
suolaa ja valkopippuria myllystä
4 dl kuohukermaa
pinnalle:
juustoraastetta
Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet voideltuun vuokaan kerroksittain hienonnetun valkosipulin, suolan ja valkopippurin kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Voit välillä vähän sekoitella perunoita. Ripottele pinnalle juustoraaste kypsennyksen loppupuolella.
Viinilasillinen: Famiglia Bianchi Malbec
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.