P1150818.jpg

HAMPURILAIS-SÄMPYLÄT

8 kpl 

 

n. 10-12 dl sämpyläjauhoja

1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vettä

1/2 dl täysmaitoa

60 g voita sulatettuna

1 kananmuna

 

pinnalle:

1 kananmuna,  vatkaa rakenne rikki

seesamin siemeniä

 

Mittaa monitoimikoneen kulhoon 6 dl sämpyläjauhoja, kuivahiiva, suola ja sokeri. Käynnistä kone ja anna käydä niin kauan kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin. 

Lämmitä vesi ja maito n. 40-45 asteiseksi, eli se saa olla selvästi kädenlämpöä lämpimämpää jotta kuivahiiva alkaa toimia. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon voisula ja kananmuna ja vaivaa sekaisin. Lisää loput sämpyläjauhot desi-pari kerrallaan. Kaikkia jauhoja ei kannata lisätä kerralla, ettei taikinasta tule liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi, ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä osat pulliksi. Anna kohota vielä pellillä liinan alla 30-60 minuuttia. 

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja voitele sämpylät. Ripottele pinnalle seesamin siemeniä. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin  20 minuuttia. 

Anna jäähtyä hetki ennen kuin halkaiset sämpylät.

 

JAUHELIHAPIHVIT

8 kpl

 

2 sipulia silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

800 g naudan paistijauhelihaa

2 kananmunaa

2 tl suolaa

2 tl mustapippurirouhetta

2 tl savustettua paprikajauhetta

2 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

 

Kuullota sipulisilput öljyssä.  Sekoita kaikki ainekset ja muotoile niistä 8 pihviä. Paista pannulla tai grillaa pihvit kypsiksi.

 

Viinilasillinen: Sandbar Estate GSM