20161002_135749.jpg

DAIM-APPELSIINIKAKKU

 

pohja:

100 g tummaa suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

 

kostutukseen:

1 dl maitoa

 

 

täyte:

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

400 g appelsiinituorejuustoa

4 keltuaista

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

1/2 dl appelsiinilikööriä (Cointreau)

300 g tummaa (80 %) suklaata sulatettuna

3 isoa Daim-patukkaa (a 56 g) rouhittuna

4 valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon suklaa-voisula, sekoita ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Kääntele sekaisin. Vuoraa irtoreunavuoan (halkaisija 23 cm) pohja pohjan muotoon leikatulla leivinpaperilla ja levitä taikina paperin päälle vuokaan. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Kostuta jäähtynyt pohja maidolla.

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.  

 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

 

Sekoita tuorejuusto keltuaisvaahdon joukkoon.

Purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kiehuvan kuumaan likööriin.

Vatkaa seos ohuena nauhana keltuais-mascarponeseoksen joukkoon. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai sulatusteholla mikrossa ja kääntele se täytteen joukkoon. Kääntele sekaan myös Daim-rouhe.

Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.

 Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. 

 

VINKKI! Vuoan reunat on hyvä vuorata esim. reunakalvoilla tai vaikkapa kelmulla ennen täytteen kaatamista vuokaan. Itselläni on silikonireunainen irtopohjavuoka, se on todella hyvä juuri tällaiselle kakulle =).