Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.3.2015%20

1 pkt (350 g) ohuita broilerfileitä

marinadi broilerille:

2 rkl hunajasinappia (esim. Dijon)

3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

4 rkl oliiviöljyä

4 rkl kuivaa valkoviiniä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl roseepippurirouhetta

1 tl suolaa

1/2 tl chilijauhetta

 

Anna broilerfileiden marinoitua yön yli ja grillaa tai paista ne 225 asteisessa uunissa kypsiksi (n. 15-20 min).

 

COBB SALAD MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

vuonankaalia

rucolaa

jääsalaattia

1 avokado viipaloituna

1-2 keitettyä kananmunaa,  lohkoina

muutama siivu rapeaksi paistettua pekonia, murustele salaatin päälle

1 kypsä broilerin filee viipaloituna

pala Aura-juustoa murennettuna

1 rkl ruohosipulisilppua

 

kastike:

1 rkl oliiviöljyä

1 tl hunajasinappia (mulla oli itse tehtyä, myös Dijon käy mainiosti)

1/2 rkl valkoista balsamicoa

1-2 tl juoksevaa hunajaa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Asettele jääsalaatti, rucola ja vuonankaali lautaselle ja valuta päälle kastiketta. Kokoa loput ainekset salaattipedin päälle. Tarjoa heti.