Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

BROWNIES


3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta
3 1/2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 dl suklaata, pieneksi pilkottuna
2 dl rouhittuja saksan- tai hasselpähkinöitä (tai molempia sekaisin)
2 dl sulatettua voita
4 kananmunaa
1 dl kahvia

 

Vatkaa sulatettu voi, kananmunat ja kahvi keskenään. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri, suklaa ja pähkinärouhe. Lämmitä uuni 170 asteeseen. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Laita taikina neliskulmaiseen 23x23 cm kakkuvuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 170 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, sihtaa päälle tomusokeria ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa hieman lämpiminä hyvän vaniljajäätelöpallon (esim. Carte D'or) ja sokeroidun mansikkasoseen kanssa. 

 

 

 

BROWNIES

pellillinen (60 cm leveä uuni)


6 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

4 tl suolaa

4 dl kaakaojauhetta

7 dl sokeria

4 dl fariinisokeria

300 g tummaa suklaata rouhuttuna

200 g saksanpähkinöitä rouhittuna

400 g voita sulatettuna

8 kananmunaa

2 dl vahvaa kahvia

 

 

 

Vatkaa sulatettu voi, kananmunat ja kahvi keskenään. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri, suklaa ja pähkinärouhe. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Levitä taikina uunipannulle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 175 asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, sihtaa päälle tomusokeria ja leikkaa neliöiksi.