Toukokuu%202012%20004.jpg

BRITAKAKKU MOKKA-BANAANITÄYTTEELLÄ

 

BRITAKAKKU

pohja:

125g voita

1 dl sokeria

2 keltuaista

1 dl maitoa

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

päällys:

2 valkuaista

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

50 g mantelilastuja

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk mascarpone-juustoa

1 dl cappuccino-jauhetta

sokeria maun mukaan

2-3 banaania viipaloituna

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseos ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.

Piirrä leivinpaperiin kaksi ympyrää kakkuvuokaa apuna käyttäen. Käytä piirtämiseen sellaista kynää, joka näkyy kunnolla paperista läpi. Laita paperi uunipellille piirretty puoli alaspäin.

Jaa seos leivinpaperin päälle ympyröihin ja levitä tasaiseksi.

Vatkaa päällystä varten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja vatkaa sekaisin. Vaahdon täytyy pysyä kulhossa, kun kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä päällys taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 175 asteisessa n. 15-20 min. kunnes marenki päällä on saanut väriä. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sen jälkeen mascarpone, cappuccinojauhe ja sokerit. Kuori ja viipaloi banaanit.

Aseta toinen pohja tarjoiluvadille ja levitä täyte ja viipaloidut banaanit päälle. Laita toinen pohja täytteen päälle. Siivilöi vielä pinnalle tomusokeria.