Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.2.2015%2

TOMAATTI-VUOHENJUUSTOKEITTO

1 iso punasipuli

3 valkosipulin kynttä

loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

1 dl punaviiniä

1 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa (Mutti)

1 prk maustamatonta tomaattimurskaa (Mutti)

1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita

1 kasvisfondikuutio

1 pkt (200 g) yrteillä maustettua vuohenjuustoa (President)

1 rkl sokeria

2 tl oreganoa

mustapippuria myllystä

 

Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä ja lisää sitten punaviini, anna kiehahtaa. Lisää sitten kaikki tomaatit ja fondikuutio. Keitä n. 30 minuuttia. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mausteet ja kiehauta. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.2.2015%2

KIERRESÄMPYLÄT

16 kpl

 

50 g hiivaa

5 dl lämmintä vettä

1/2 rkl suolaa

2 rkl siirappia

1/2 dl öljyä

n. 10 dl sämpyläjauhoja

 

täyte:

1 prk punaista pestoa

2 dl parmesanraastetta

100 g pinjansiemeniä

 

Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle pesto, ripottele päälle parmesanraaste ja pinjansiemenet. Kääri rullalle ja leikkaa n. 3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Anna kohota pellillä peitettynä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.2.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.2.2015%2