Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

MUREKETAIKINA

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g naudan paistijauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl paprikajauhetta

1 tl oreganoa

1 kananmuna

 

Möyhennä ainekset sekaisin, jaa taikina 4 osaan ja taputtele osat litteiksi pellille leivinpaperin päälle. 

 

täyte:

1 pallo mozzarellaa, jaa 4 osaan

aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna

 

Laita litistettyjen mureketaikinapalojen päälle mozzarellaa ja aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita. Muotoile pötkylöiksi tai lihapulliksi tiiviisti, jotta täytteet pysyvät sisällä. 

Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia,  kunnes ovat kypsiä ja saaneet hiukan väriä.

 

TOMAATTIKASTIKE:

1 punasipuli silputtuna

1-2 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

1 dl punaviiniä

2 prk tomaattipyreetä

2 prk hyvää tomaattimurskaa 

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

mustapippuria myllystä

1 tl paprikajauhetta

2 tl oreganoa

 

lisäksi:

250 g Tagliatelle-nauhapastaa

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää punaviini ja kiehauta.  Lisää loput ainekset ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti.

Lisäksi meillä oli vastaraastettua parmesaania, jota ripottelimme pastan päälle, sekä tomaatti-mozzarellasalaattia.

 

TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI

3 tomaattia viipaloituna

1 pallo mozzarellaa

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Viinilasillinen: Tommasi Graticcio Appassionato