P1150848.jpg

Näitä tein alkusyksystä, kun sain itse kasvatettuja kesäkurpitsoita =).

 

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

 

6 pientä pyöreää kesäkurpitsaa

 

täyte:

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

nokare voita

1/2 l kantarelleja silputtuna

kurpitsoiden koverrettu sisus silputtuna

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia silputtuna

Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

timjamia

200 g kantarellituorejuustoa

 

pinnalle:

parmesanraastetta

 

Leikkaa kurpitsoiden pohjasta pois ohut siivu, jotta ne pysyvät uunipellillä pystyssä. Leikkaa niiltä myös "hattu" pois ja koverra sisus lusikalla.

Halutessasi voit esikypsentää koverrettuja kesäkurpitsoja 5-10 minuuttia höyryssä ennen täyttämistä. Tämä ei ole välttämätöntä, vaan riippuu siitä kuinka kypsiä kesäkurpitsoista haluat.

Paista pekonisilppu rapeaksi omassa rasvassaan ja siirrä lautaselle kaksinkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. 

Hauduta kantarellisilppua kuivalla pannulla hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää pannulle voita, silputut sipulit sekä silputtu kurpitsoiden sisus. Paista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää ripaus herkkutattisuolaa sekä mausteita maun mukaan.  Lisää pekonisilppu ja kantarellituorejuusto.

Täytä koverretut kesäkurpitsat seoksella ja ripottele päälle reilusti parmesanraastetta. 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia,  kunnes pinta on saanut kauniin värin. 

 

Pyöreän kesäkurpitsan siemeniä saa tilattua ainakin täältä. =)

 

Ideakeittiö