Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.2.2014%2

RUNEBERGINTORTUT

12 kpl

 

300 g voita

3 dl sokeria

4 kananmunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 1/2 dl korppujauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 dl kuohukermaa

1 rs (230 g) paistonkestävää vadelmamarmeladia (Saarioinen)

 

 

 

koristeluun:

vadelmamarmeladia

sokerikuorrutetta

 

 

 

kostutus:

1 dl punssia

1 dl vettä

 

 

 

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa.

Laita marmeladi pursotinpussiin, sain yhden rasiallisen juuri riittämään tämän annoksen täyttämiseen ja koristeluun. 

Jaa taikina Runebergintorttuvuokiin (huom! jätä tarpeeksi kohoamisvaraa!) ja pursota niiden keskelle vadelmamarmeladia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Mittaa vesi ja punssi lautaselle ja kostuta siihen ensin jäähtyneiden leivonnaisten yläosa, käännä ja jätä ne lautaselle kunnes kaikki neste on imeytynyt. Pursota koristeeksi vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutetta. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%203.2.2015%20

Kokeilin myös uutta silikonista sydänmuffissivuokaani, jolla tulee kerralla 8 leivonnaista. Tämä taikina riittää 16 sydänmuffinssiin.