RAPU-RISOTTO
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
9 dl vettä
3 rkl hummerifondia
1 prk ravunpyrstöjä liemessä, valutettuna
2 dl parmesanraastetta
nokare voita
mustapippuria myllystä
tarjoiluun:
parmesanraastetta
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 9 dl vettä ja sekoita siihen fondi. Kuumenna sitten pinnoitetussa kasarissa loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki miedolla lämmöllä. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää riisin sekaan sitten valkoviini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut.
Ala sitten lisätä kuumaa hummerilientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi valutetut ravunpyrstöt, reilusti parmesanraastetta, mustapippuria myllystä ja nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti parmesanraasteen kera
PAAHDETTU LOHI
ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä
hienoa merisuolaa
Ripottele pinnoitetulle pannulle suolaa ja kuumenna. Viipaloi lohifilee ja laita palaset kuumalle pannulle. Paahda molemmilta puolilta kauniin värisiksi.
Lasissa: Wolfberger Cremant d'Alsace Brut
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.