Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.2.2015%2

TÄYTETYT PUNASIPULIT

4 keskikokoista punasipulia

50 g hunajalla maustettua pehmeää vuohenjuustoa (Soignon)

1-2 rkl oliiviöljyä

1 viipale täysjyväpaahtoleipää, paahdettuna ja silputtuna

mustapippuria myllystä

5 oksaa tuoretta timjamia

 

pinnalle:

parmesan-raastetta

 

Kuori ja halkaise punasipulit. Poista sipuleista keskiosat niin, että sipuleihin jää vain kaksi kerrosta. Säästä sipulien keskiosat, ne käytetään kastikkeeseen.

Esikypsennä "sipulikuppeja" höyryssä 5-10 minuuttia.

Sekoita vuohenjuuston joukkoon öljy ja silputtu, paahdettu leipäviipale.Voit halutessasi poistaa leivästä reunat. Nypi timjaminlehdet ja sekoita nekin täytteeseen. Mausta mustapippurilla. Jaa täyte esikypsennettyihin sipulikuppeihin ja ripottele päälle parmesan-raastetta. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.2.2015%2

VALKOSIPULIPERUNAT

6 Rosamundaa

nokare voita paistamiseen

n. 1-2 tl gourmet-suolaa

valkopippuria myllystä

2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna

 

Kuori perunat ja halkaise ne poikittain. Leikkaa n. 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin voissa pannulla kaunis väri ja siirrä ne sitten kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lisää gourmet-suola, valkopippuri ja valkosipuli. Sekoita hyvin. Kypsennä vielä 225 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

PUNAVIINIKASTIKE

 nokare voita

punasipuleiden keskustat silputtuna (jos näyttää liian suurelta määrältä, voit jättää osan pois)

2 dl täyteläistä punaviiniä

1 dl Demi Glace-kastikepohjaa

1 rkl riistafondi kantarellilla

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl viherpippureita rouhittuna

1 laakerin lehti

2 rkl Cane Syrup- ruokosokerisiirappia

1 tl suolaa

1 rkl tummaa balsamicoa

 

Kuullota punasipulisilppua sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää punaviini ja kiehauta.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 
Siivilöi puhtaaseen kattilaan ja suurusta.

suurus:

1/2 dl kylmää vettä + 1 rkl maissijauhoja

 

valmiiseen kastikkeeseen:

1 rkl voita

 

Lisää suurus siivilöityyn kastikkeeseen ja keitä pari minuuttia. Lisää nokare voita ja sekoita se joukkoon. Lisää valmiiseen kastikkeeseen nokare voita.

 

PORON SISÄFILEE

2 poron sisäfileetä

voita paistamiseen

suolaa myllystä

 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Paista fileet voissa kuumalla pannulla joka puolelta. Mausta suolalla. Anna fileiden vetäytyä folioon käärittynä n. 15 minuuttia ennen viipaloimista.

 

Viinilasillinen: Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2011, todella upea viini.

 

Ideakeittiö