P1150819.jpg

PIZZAPOHJA

(3 pyöreää pizzaa)

 

2 1/2 dl vettä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

25 g hiivaa

1/2 dl oliiviöljyä

6-8 dl vehnäjauhoja

 

Vaivaa taikina yleiskoneella ja anna kohota liinan alla tunti. Valmista sillä välin tomaattikastike.

 

TOMAATTIKASTIKE:

(riittää n. 3:lle pizzalle)

1 valkosipulinkynsi puristettuna

loraus oliiviöljyä

1 prk (400 g) tomaattimurskaa (Mutti)

1 prk tomaattipyreetä

1 tl suolaa

1 1/2 tl sokeria

1 tl oreganoa

mustapippuria myllystä

 

Kuullota valkosipulinkynttä hetki öljyssä. Lisää loput ainekset ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

 

täytteenä tässä pizzassa:

jauhelihaa, paistoin omassa rasvassaan ja laitoin vähän mausteita

pepperonia silputtuna

Amerikkalaisia kurkkukuutioita

Aura-juustoa murusteltuna

juustoraastetta (Emmental)

 

Paistoin pizzoja 300 asteisessa uunissa ja aikaa meni n. 5 min/pizza. Valmiin pizzan päälle ripottelin hiukan oreganoa.

 

Viinilasillinen: Doppio Passo Primitivo