Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

TOMAATTISALAATTI


3 tomaattia lohkoina

gourmetsuolaa

tilkka oliiviöljyä

1-2 tl sokeria

mustapippuria myllystä

tuoretta basilikaa silputtuna

 

 

 

 

MUNAKAS

 

3 kananmunaa

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

2 rkl silputtua ruohosipulia

nokare voita paistamiseen

parmesan-raastetta

3 siivua ilmakuivattua kinkkua (prosciutto)

 

 

 

tarjoiluun:

parmesanraastetta

 

 

 

Aloita tomaattisalaatista: 

Huuhtele ja lohko tomaatit. Laita lohkot siivilään kulhon päälle. Ripottele pintaan gourmetsuolaa jahölskyttele siivilää sen verran että suolaa olisi hiukan kaikissa lohkoissa. Anna tomaattisen "itkeä" vajaa puoli tuntia. Siirrä itkeneen tomaatit puhtaaseen kulhoon. Lorauta sekaan hiukan oliiviöljyä. Mausta sokerilla, mustapippurilla ja silputulla basilikalla.


Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ruohosipulisilpulla. Kuumenna pannu ja lisää nokare voita kaada kananmunaseos pannulle.  Ripottele pinnalle parmesanraaste. Vedä lastalla muutaman kerran reunoilta sisäänpäin. Asettele päälle prosciuttosiivut ja käännä munakas. Kun kinkkupuoli on saanut hiukan väriä, kumoa munakas lautaselle kinkkupuoli ylöspäin. Taita kaksinkerroin ja ripottele pinnalle vielä parmesanraastetta. Tarjoa tomaattisalaatin kanssa.