Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.2.2015%2

MAKARONILAATIKKO

 

1 pss (400 g) makaronia

keitinveteen loraus rypsiöljyä ja suolaa

400 g naudan paistijauhelihaa 

2 isoa valkosipulinkynttä puristettuna

1 naudanfondikuutio

2 tl paprikajauhetta

1 rkl grillausmaustetta

1 rkl jauhelihamaustetta

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

2 kananmunaa

1 l täysmaitoa

 

 

 

Keitä makaronit suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä. Paista jauheliha kypsäksi omassa rasvassaan. Lisää joukkoon fondikuutio ja sekoittele, kunnes se on liuennut. Purista sekaan myös valkosipulinkynnet. Voitele uunivuoka kevyesti ja sekoita keitetyn, valutetun makaronin joukkoon jauheliha ja mausteet. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää maito. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.