Helmikuu%202012%20074.jpg

LIMEMARINOITUA LOHTA JA SALAATTIA

kahdelle 

 

 

400 g kirjolohifileetä

 

marinadi:

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl sitruuna-gourmetsuolaa (Maldon)

1 tl sitruunapippuria

limepippuria myllystä

1 tl sitruunamehua

1 tl limemehua

1 tl hunajaa

 

 

Poista lohifileestä ruodot ja nahka ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa ja kääntele lohipalat joukkoon. Sulje kansi tiiviisti ja anna lohipalojen marnoitua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Paista kalapalat marinadissaan paistinpannulla kypsiksi, rasvaa ei paistamiseen tarvita, koska marinadi sisältää öljyä.

 

 

LIME-LOHISALAATTI


rucolaa 

vuonankaalia 

frisee-salaattia 

400 g limemarinoituja lohikuutioita paistettuna

2 keitettyä kananmunaa lohkoina

1 avokado viipaloituna 

sitruunamajoneesia lautasen reunalle

 

 

Koristeeksi sitruunalohkoja sekä lisukkeena Pirkan valkosipuli-persilja maustettuja crostineita.