Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.2.2015%2

LIHAPIIRAKAT
n. 10 kpl

 

taikina:

50 g hiivaa
7 dl lämmintä vettä
2 1/2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
4 dl ruisjauhoja
n. 11 dl vehnäjauhoja

 

täyte:

1 dl puuroriisiä
2 1/2 dl vettä + 1/2 tl suolaa
2 pienehköä sipulia silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
600 g naudan paistijauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1 tl pippurisekoitusta
1 tl suolaa
1 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

 

paistamiseen:

2 l rypsiöljyä

 

Taikina: Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää sokeri, suola ja ruisjauhot. Vaivaa vehnäjauhot taikinaan muutama desi kerrallaan. Taikina ei saa olla liian kovaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.


Täyte: Mittaa vesi, riisi ja 1/2 tl suolaa kattilaan. Laita levy täysille ja kun se alkaa kiehua, pienennä levy ykköselle. Sekoittele aina välillä. Riisi on valmista kun kaikki neste on imeytynyt riisiin.
Kuullota sipulisilput pannulla öljyssä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Sekoita riisin joukkoon. Lisää myös mausteet ja sekoita tasaiseksi.

 

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa kahteen osaan ja kauli osat levyiksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla halkaisijaltaan n. 15 cm paloja. Laita keskelle reilusti täytettä, taita kaksinkerroin ja painele reunat kiinni esim. haarukan avulla. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. 
Uppopaista piirakat esim. wok-pannussa molemmin puolin. Nosta reikäkauhalla lautaselle kolminkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Halkaise piirakat ja täytä haluamallasi täytteillä.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.2.2015%2