Eetun%203-vuotissyntt%C3%A4rit%20028.jpg

KINKKUPIIRAKKA

pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

täyte:

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1 sipuli silputtuna

loraus oliiviöljyä

1 pkt (300 g) palvikinkkuleikkelettä silputtuna

1 prk Paahdettu sipuli-fraichea

1 prk (200 g) Creme Bonjour Paahdettu sipuli-tuorejuustoa

2 kananmunaa

150 g Mustaleima Emmental-raastetta

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

 

pinnalle:

150 g Mustaleima Emmental-raastetta

 

koristeluun:

ilmakuivattua kinkkua

tuoretta basilikaa

 

Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. 


Kuulluta sipulisilput öljyssä. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa puolisen tuntia.


Koristele ilmakuivatulla kinkulla ja tuoreella basilikalla.