Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.4.2014%2

KESÄKURPITSALASAGNE

jauhelihakastike:

1 sipuli silputtuna

3-4 valkosipulin kynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

400 g naudan paistijauhelihaa

2 dl täyteläistä punaviiniä

3 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa

1 tumma fondikuutio

1 rkl oreganoa

1 1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 1/2 tl mustapippurirouhetta

1 1/2 tl paprikajauhetta

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja sekoittele pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla n. 45 min.

 

Lisäksi:

2-3 kesäkurpitsaa, koosta riippuen

suolaa myllystä

1 pala (200 g) Apetina salaattijuustoa

1 pala (125 g) parmesan-juustoa raastettuna

 

Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin juustohöylällä. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle ja pyöräytä pintaan suolaa myllystä.  Anna viipaleiden "itkeä" puolisen tuntia ja kuivaa pinta sitten talouspaperilla.

Levitä kevyesti voidellun uunivuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta.  Murustele päälle salaattijuustoa ja ripottele päälle vielä parmesanraastetta. (Kuvassa näkyy että olen käyttänyt kuutioitua fetaa, mutta pehmeämpi juusto murusteltuna sopii mielestäni tähän paremmin.

Asettele päälle kerros kesäkurpitsaviipaleita.  Tee samoin toinen kerros. Päällimmäiseksi tulee kerros kastiketta ja kumpaakin juustoa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa vajaa tunti. Jos pinta näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. 

Viinilasillinen: Sartori RV