P1150834.jpg

KANTARELLIMOUSSE

 

nokare voita

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 pieni sipuli silputtuna

1 l kantarelleja silputtuna

1/2 tl kuivattua timjamia

1/2 tl sitruunapippuria

1/2 tl yrttisuolaa (Herbamare)

 

1 prk smetanaa kevyesti vaahdotettuna

1 dl kuohukermaa vaahdotettuna

 

Silppua kantarellit ja hauduta niitä kuivalla pannulla, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää voinokare ja valkosipuli- ja sipulisilput, paista kypsäksi. Mausta ja anna jäähtyä kunnolla. Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi, yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon jäähtynyt sieni-sipuliseos. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Tarjoa esim. lohkoperunoiden ja sisäfileepihvin kera.

Viinilasillinen: Torres Gran Sangre de Toro Barrel Aged