Teen silloin tällöin hyydykekakun täytteen ja jaan sen laseihin. Herkullinen jälkiruoka, jonka voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi =).
IRISH COFFEE-MOUSSE
2 keltuaista
1 1/2 dl fariinisokeria
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
3/4 dl irlantilaista viskiä
4 liivatelehteä
1 dl vahvaa, kuumaa kahvia
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 rkl espressojauhetta
2 valkuaista vaahdotettuna
koristeluun:
kahvipapumakeisia
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.
Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon viski, johon on sekoitettu espressojauhe sekä mascarpone.
Liuota liivatteet kuumaan kahviin ja vatkaa ohuena nauhana mascarponeseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon myös kermavaahto.
Kääntele lopuksi sekaan kovaksi vaahdoksi vatkatut keltuaiset.
Jaa seos kuuteen lasiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele kahvipapumakeisilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.