Tätä kakkua on tullut tehtyä kolmella erilaisella pohjalla. Dominokeksipohjalla, savoiardikeksipohjalla sekä maitokahvilla kostutetulla suklaakakkupohjalla. Oma suosikkini on suklaakakkupohja.
IRISH COFFEE-KAKKU
halkaisija noin 22 cm
pohja, vaihtoehto 1:
1 pkt (350 g) tummia vaniljatäytekeksejä (Rainbow)
1 rkl espresso-pikakahvijauhetta
50 g voita sulatettuna
pohja, vaihtoehto 2:
muutama savoiardikeksi
kostutukseen 3/4-1 dl vahvaa kahvia
pohja, vaihtoehto 3, suklaakakkupohja:
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl espresso-pikakahvijauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
5 liivatelehteä
2 valkuaista vaahdotettuna
2 keltuaista
1 dl fariinisokeria
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
3/4 dl irlantilaista viskiä
1 rkl espresso-pikakahvijauhetta
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
1 dl vahvaa, kuumaa kahvia
Valitse ensin millaisen pohjan kakkuun haluat.
Suklaakakkupohja:
Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Pohja saa jähdä hieman tahmeaksi, mutakakkumaiseksi. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Savoiardikeksipohja:
Laita reunavuoka (halk. 22-24 cm) tarjoilulautaselle ja asettele pohjaksi muutama savoiardikeksi, jätä kuitenkin sentin-parin väli reunavuoan ja keksien väliin, niin kakun reunasta tulee siistimpi. Kostuta savoiardikeksit kahvilla.
Dominokeksipohja:
Aseta reunavuoka (halk. 22-24 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita espressojauhe sekä voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi.
TÄYTE:
Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.
Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi.
Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon viski, espressojauhe sekä mascarpone.
Liuota liivatteet kuumaan kahviin ja vatkaa ohuena nauhana mascarponeseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon myös kermavaahto.
Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irrota reunavuoka ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.