17156261_388182871543727_135901979904672

 

Tätä kakkua on tullut tehtyä kolmella erilaisella pohjalla. Dominokeksipohjalla, savoiardikeksipohjalla sekä maitokahvilla kostutetulla suklaakakkupohjalla. Oma suosikkini on suklaakakkupohja.

 

 

IRISH COFFEE-KAKKU

halkaisija noin 22 cm

 

pohja, vaihtoehto 1:

1 pkt (350 g) tummia vaniljatäytekeksejä (Rainbow)

1 rkl espresso-pikakahvijauhetta

50 g voita sulatettuna

 

 

 

pohja, vaihtoehto 2:

muutama savoiardikeksi

kostutukseen 3/4-1 dl vahvaa kahvia

 

 

 

pohja, vaihtoehto 3, suklaakakkupohja:

100 g tummaa suklaata

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl espresso-pikakahvijauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

 

 

täyte:

5 liivatelehteä

2 valkuaista vaahdotettuna

2 keltuaista

1 dl fariinisokeria

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

3/4 dl irlantilaista viskiä

1 rkl espresso-pikakahvijauhetta

1 prk (250 g) mascarpone-juustoa

1 dl vahvaa, kuumaa kahvia

 

 

 

 

Valitse ensin millaisen pohjan kakkuun haluat. 

 

Suklaakakkupohja: 

Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri.  

Sekoita vaahdon joukkoon sulatettu voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Pohja saa jähdä hieman tahmeaksi, mutakakkumaiseksi. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

 

 

Savoiardikeksipohja:

Laita reunavuoka (halk. 22-24 cm) tarjoilulautaselle ja asettele pohjaksi muutama savoiardikeksi, jätä kuitenkin sentin-parin väli reunavuoan ja keksien väliin, niin kakun reunasta tulee siistimpi. Kostuta savoiardikeksit kahvilla.

 

 

 

Dominokeksipohja:

Aseta reunavuoka (halk. 22-24 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita espressojauhe sekä voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi.

 

 

 

TÄYTE: 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. 
 
Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.

Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi.

Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon viski, espressojauhe sekä mascarpone.

Liuota liivatteet kuumaan kahviin ja vatkaa ohuena nauhana mascarponeseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon myös kermavaahto.

Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota reunavuoka ja koristele kakku.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.2.2015%20

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.2.2015%20