Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.2.2015%20

ANKAN RINTAFILEE
2 ankan rintafileetä sulatettuna (leikkaa ristikkoviillot nahkaan, laita kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja levy täysille). Pyöräytä myllystä pintaa suolaa ja mustapippuria. Kun nahkapuoli on ruskistunut kunnolla, käännä ja pyöräytä toisellekin puolelle suolaa ja mustapippuria myllystä. Kun pinta on saanut kauniin värin siirrä uunipellille ja kypsennä vielä 175 asteisessa uunissa 13 min. Ota pois uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.

 

GRANAATTIOMENAKASTIKE

2 granaattiomenaa

1 dl punaviiniä

2 dl vettä

1/2 dl ruokosokeria

1 kanafondikuutio

1 1/2 rkl Maizenaa

2-3 rkl vettä

1/2-1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

Lohko granaattiomenat ja irrota siemenet esim lusikan avulla. Laita pinnoitettuun kattilaan. Painele hiukan esim. perunansurvimella, jotta niistä irtoaa mehua. Lisää kattilaan punaviini, vesi, ruokosokeri ja fondikuutio. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Suurusta Maizena-vesiseoksella ja mausta suolalla ja mustapippurilla.  Keitä vielä viitisen minuuttia. 

Lisäksi tein maalaisranskalaisia.

Viinilasillinen: Argento Seleccion Malbec

 

Ideakeittiö