Tämä annos auttaa akuuttiin valkosipulinhimoon =).
Aloita valkosipulien paahtamisella. Kastikkeseen ja tahnaan meni yhteensä 3 kokonaista valkosipulia, mutta paahdoin varmuuden vuoksi 4, jotta varmasti riittää =).
Leikkaa valkosipuleista "hattu" pois ja kääri valkosipulit folioon. Paahda nyyttiä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia. Avaa nyytti kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta valkosipulit saavat hiukan väriä. Kynnet irtoavat kuorista helpoimmin, kun irrotat ne lämpiminä.
PAAHDETTU VALKOSIPULITAHNA
200 g Savuinen BBQ-tuorejuustoa
1 dl majoneesia
2 kokonaisen paahdetun valkosipulin kynnet, valkosipulipuristimen läpi puserrettuna
mustapippuria myllystä
reilusti Chili Explosionia myllystä
Sekoita tahnan ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia
TOMAATTIKASTIKE
1 punasipuli silputtuna
tilkka oliiviöljyä
2 prk tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
2 dl punaviiniä
1-2 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 rkl fariinisokeria
1 paahdetun valkosipulin kynnet, valkosipulipuristimen läpi puserrettuna
Kuullota silputtu punasipuli oljyssä. Lisää loput kastikkeen ainekset ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Tarkista maku, lisää mausteita ja sokeria tarvittaessa ja hauduttele vielä hetki.
Meillä oli lisukkeena itse tehtyjä maalaisranskalaisia ja Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel-punaviiniä. Viini oli mielestämme todella hyvää ja sopi annokselle mainiosti =).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.