Ruokia%20ja%20leivonnaisia%204.1.2015%20

Tämä annos auttaa akuuttiin valkosipulinhimoon =). 

Aloita valkosipulien paahtamisella. Kastikkeseen ja tahnaan meni yhteensä 3 kokonaista valkosipulia, mutta paahdoin varmuuden vuoksi 4, jotta varmasti riittää =). 

Leikkaa valkosipuleista "hattu" pois ja kääri valkosipulit folioon. Paahda nyyttiä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia.  Avaa nyytti kypsennyksen loppuvaiheessa,  jotta valkosipulit saavat hiukan väriä. Kynnet irtoavat kuorista helpoimmin, kun irrotat ne lämpiminä.

 

PAAHDETTU VALKOSIPULITAHNA

200 g Savuinen BBQ-tuorejuustoa

1 dl majoneesia

2 kokonaisen paahdetun valkosipulin kynnet, valkosipulipuristimen läpi puserrettuna

mustapippuria myllystä

reilusti Chili Explosionia myllystä

 

Sekoita tahnan ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia

 

TOMAATTIKASTIKE

1 punasipuli silputtuna

tilkka oliiviöljyä

2 prk tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa (Mutti)

2 dl punaviiniä

1-2 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 rkl fariinisokeria

1 paahdetun valkosipulin kynnet, valkosipulipuristimen läpi puserrettuna

 

Kuullota silputtu punasipuli oljyssä. Lisää loput kastikkeen ainekset ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Tarkista maku, lisää mausteita ja sokeria tarvittaessa ja hauduttele vielä hetki. 

 

Meillä oli lisukkeena itse tehtyjä maalaisranskalaisia ja Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel-punaviiniä. Viini oli mielestämme todella hyvää ja sopi annokselle mainiosti =).