Ruokia%20ja%20leivonnaisia%20tammikuu%20

VALKOSUKLAA-TYRNIKAKKU

pohja:
200 g kaurakeksejä 
50 g voita sulatettuna

Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele taikina lautaselle reunavuoan sisään pohjaksi.

valkosuklaamousse:
5 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 kananmunan keltuaista
0,5 dl sokeria
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
200 g valkosuklaata sulatettuna
2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi  varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.


tyrnitäyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
n. 1 dl sokeria 
3/4 dl laimentamatonta tyrnimehua kuumennettuna

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Maista ja lisää sokeria, jos haluat moussesta makeampaa. Ota kuitenkin huomioon että valkosuklaamoussekerros on hyvin makea ja tyrnimousse saa jäädä hiukan kirpeäksi. Kaada massa hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle vuokaan ja anna  hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

 


Olen tehnyt tätä kakkua myös mustaherukka+suklaatäytteillä ja makuyhdistelmä toimi loistavasti. Vaihda valkosuklaan tilalle tumma, vähintään 70% suklaa ja korvaa tyrnimehu mustaherukkamehutiivisteellä. Minun mustakerukkamehuni sisälsi sokeria (tyrnimehu ei) joten 1/2 dl sokeria mustaherukkamousseen oli sopiva määrä minun makuuni, mutta maistamalla selviää, kuinka makeaa moussesta haluaa =)