Hellan ja viinilasin välissä-blogista löytyy Cono Sur-kilpailun voittajaresepti, josta sain idean tähän ruokaan. 

 Kypsensin kalan eri tavalla ja muokkasin kastikkeen ohjetta maustamalla sen mausteilla joista itse pidän. Tein myös erilaiset lisukkeet. Tämä oli älyttömän hyvää ja palanpainikkeena oli tietysti Cono Sur Bicicleta Riesling, joka sopi ruoalle loistavasti =).

Ruoan valmistus kannattaa aloittaa tomaattisalsasta.

Uusi%20Vuosi%202015%20007.jpg

TULISET LOHITACOT

n. 700 g kirjolohifileetä

suolaa

kastike:

1/2 dl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

1/2 dl vettä

1/4 dl Mirin-riisiviinietikkaa

1/2 dl fariinisokeria

1 rkl inkivääritahnaa

1/2 tl korianterijauhetta

1/2 tl juustokuminaa

1/4 tl chilijauhetta

mustapippuria myllystä

suurus: 

1 rkl maissijauhoa (Maizena)

2 rkl vettä

 

Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Paloittele sopivan kokoisiksi suupaloiksi. 

Laita kastikkeen ainekset pannulle suurusta lukuunottamatta ja keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Suurusta ja kiehauta.

Paahda lohipalat toisella pannulla sillä välin kun kastike kiehuu: Ripottele kuivalle teflonpannulle suolaa ja paahda lohipalat kypsiksi. Sekoita paahdetut lohipalat valmiin kastikkeen joukkoon.

 

TOMAATTI-KEVÄTSIPULISALSA
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja 
gourmetsuolaa
2 kevätsipulia silputtuna
loraus oliiviöljyä
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä

Paloittele tomaatit koosta riippuen kahteen-kolmeen osaan ja laita siivilään kulhon päälle. Ripottele päälle gourmet-suolaa ja hölskytä sen verran että suolaa on myös alimmaisissa tomaateissa. Anna tomaattien "itkeä" siivilässä puolisen tuntia. Sekoita puhtaassa kulhossa tomaatit ja silputut kevätsipulit. Lisää loraus oliiviöljyä ja sokeria ja mustapippuria maun mukaan.

 

LISÄKSI:

avokadoa viipaleina

1 pkt Santa Maria Mini Taco Tubs-tacokuoria

 

Lämmitä taco-kuoret uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.