Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.1.2015%2

RAPUPASTA

 

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

1/2 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl parmesanraastetta

1 dl kuohukermaa

2-3 rkl makeaa chilikastiketta (Saarioinen)

Chili Explosionia myllystä

mustapippuria myllystä

suolaa

1 prk (200 g) chilituorejuustoa

1 prk ravunpyrstöjä liemessä, valutettuna

 

LISÄKSI:

250 g Tagliatelle-pastaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

 

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Kastike valmistuu sillä välin kun keität pastan. Kuullota sipulisilput öljyssä pehmeiksi. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kerma, parmesanraaste ja mausteita maun mukaan. Anna kiehua hiljalleen sen aikaa, kun pasta kiehuu. Käännä kastikkeen levy pois päältä ja lisää tuorejuusto joukkoon sulamaan. Sekoittele välillä. Valuta ravunpyrstöt siivilässä ja lisää ne kastikeen joukkoon. Kääntele lopuksi sekaan valutettu pasta. Tarjoa vastaraastetun parmesaanin kera. 

Viinilasillinen: Sartori Marani Appassimento