Pulled%20pork%20003.jpg

PULLED PORK

n. 2 kg porsaan kassleria

 

mausteseos:

3 rkl fariinisokeria tai ruokosokeria

1 rkl savusuolaa

1,5 rkl korianteria

1,5 rkl juustokuminaa

​1,5 rkl savustettua paprikajauhetta

1 rkl valkosipulijauhetta

1 rkl sipulijauhetta

1 rkl pippurisekoitusta

 

Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua vuorokausi jääkaapissa ennen kypsennystä. Ota liha huoneenlämpöön vähintään pari tuntia ennen kypsennystä. 

Kypsennä liha kannellisessa padassa 110 asteisessa uunissa n. 6-8 tuntia, kunnes liha on niin mureaa ja kypsää että se hajoaa jo tuimasta katseesta =D. Riivi liha haarukan ja veitsen avulla. 

 

BBQ-KASTIKE

2 prk tomaattipyreetä

1 prk hyvää tomaattimurskaa

1/2 dl täyteläistä punaviiniä

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl worchestershirekastiketta

1 rkl soijaa

2 tl savustettua paprikajauhetta

1/4-1/2 tl Poppamiehen savuchilijauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl korianterijauhetta

2 tl juustokuminaa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl sipulijauhetta

 

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

 

COLESLAW

500 g kaalia suikaloituna

2-3 porkkanaa raastettuna

1 prk kermaviiliä

1/2 dl majoneesia

2 tl sitruunamehua

2-3 tl sokeria

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

Sekoita ainekset keskenään, maista ja lisää mausteita jos tarve vaatii. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään tunnin,  mielellään kauemminkin. 

 

PITALEIVÄT

6 kpl

 

5 dl vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

1/2 tl suolaa

3 dl lämmintä vettä

 

Vaivaa ainekset monitoimikoneella ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (n. 30-60 min). Vaivaa taikina kimmoisaksi ja jaa se 6 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli n. 1/2-1 cm paksuisiksi lätyiksi. Leipiä ei kohoteta enää tässä vaiheessa vaan ne laitetaan samantien 300 asteiseen uuniin ja paistetaan muutama minuutti, kunnes ne ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin.

Viinilasillinen: Obsession Red 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.1.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.1.2015%2