KIERREPULLAT SITRUUNATÄYTTEELLÄ
pullataikina :
50 g hiivaa
6 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
10 dl vehnäjauhoja
225 g voita sulatettuna
n. 9-10 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki
täyte:
2 prk Lemon Curdia
vaniljakreemi:
2 dl vaniljakreemijauhetta
6 dl vettä
koristeluun:
1 rkl situunamehua
tomusokeria
Aurinkoströsseleitä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja. Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä sähkövatkaimella muutama minuutti.
Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli yksi osa kerrallaan noin sentin paksuiseksi levyksi.
Levitä kerros lemon curdia kaulitulle pullataikinalevylle ja sen päälle kerros vaniljakreemiä. Rullaa ja leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Laita pullakierteet pellille (voit halutessasi laittaa kierrepullat vielä paperivuokiin) ja anna kohota liinalla peitettynä. Voitele kananmunalla, jonka rakenne on vatkattu rikki. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Sekoita tomusokeria vispilällä sitruunamehun joukkoon sen verran että saat sopivan paksuisen seoksen jota voi valuttaa pullien päälle. Koristele Aurinkoströsseleillä.
Koristele pullat tomusokeri-sitruunakuorrutuksella, kun ne ovat jäähtyneet.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.