Kirppis%20028.jpg

KIERREPULLAT SITRUUNATÄYTTEELLÄ

pullataikina :

 

50 g hiivaa

6 dl täysmaitoa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

10 dl vehnäjauhoja

225 g voita sulatettuna

n. 9-10 dl vehnäjauhoja

 

voiteluun:

1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki

 

täyte:

2 prk Lemon Curdia

 

vaniljakreemi:

2 dl vaniljakreemijauhetta

6 dl vettä

 

koristeluun:

1 rkl situunamehua

tomusokeria

Aurinkoströsseleitä

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja.  Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.  

Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä sähkövatkaimella muutama minuutti.

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli yksi osa kerrallaan noin sentin paksuiseksi levyksi.

Levitä kerros lemon curdia kaulitulle pullataikinalevylle ja sen päälle kerros vaniljakreemiä. Rullaa ja leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. 

Laita pullakierteet pellille (voit halutessasi laittaa kierrepullat vielä paperivuokiin) ja anna kohota liinalla peitettynä. Voitele kananmunalla, jonka rakenne on vatkattu rikki. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Sekoita tomusokeria vispilällä sitruunamehun joukkoon sen verran että saat sopivan paksuisen seoksen jota voi valuttaa pullien päälle. Koristele Aurinkoströsseleillä.

Koristele pullat tomusokeri-sitruunakuorrutuksella, kun ne ovat jäähtyneet.

 

Ideakeittiö