003.jpg

PULLATAIKINA

50 g hiivaa

6 dl täysmaitoa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

10 dl vehnäjauhoja

225 g voita sulatettuna

9-10 dl vehnäjauhoja

 

voiteluun:

1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki

 

pinnalle:

raesokeria

mantelirouhetta

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja.  Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.  

Taikinasta tulee 4 pitkoa. Anna pullien kohota hyvin ennen paistamista. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ja halutessasi mantelirouhetta.

Paista pitkot 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia ja pienemmät pullat 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.