PULLATAIKINA
50 g hiivaa
6 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
10 dl vehnäjauhoja
225 g voita sulatettuna
9-10 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
1 kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki
pinnalle:
raesokeria
mantelirouhetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja. Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Taikinasta tulee 4 pitkoa. Anna pullien kohota hyvin ennen paistamista. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ja halutessasi mantelirouhetta.
Paista pitkot 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia ja pienemmät pullat 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.