FB_IMG_1617779277637.jpg

PULLATAIKINA

 

50 g hiivaa

6 dl täysmaitoa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 1/2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

10 dl vehnäjauhoja

225 g voita sulatettuna

9-10 dl vehnäjauhoja

 

 

täytteeksi:

pehmeää voita

sokeria

kanelia

 

 

 

voiteluun:

2 kananmunaa, joiden rakenne on vatkattu rikki

 

 

 

pinnalle:

raesokeria

 

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmunat, sokerit, suola kardemumma ja 10 dl vehnäjauhoja.  Vaivaa tasaiseksi. Lisää voisula ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan ensin 7 dl vehnäjauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja desi kerrallaan, kunnes se on sopivan kimmoisaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.  

 

Kumoa kohonnut taikina jauhetulle pöydälle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli yksi osa kerrallaan noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeää voita ja ripottele päälle reilusti sokeria ja kanelia. Kääri tiukaksi rullaksi, leikkaa kolmiomaisiksi paloiksi ja paina keskiosa pikkusormien avulla.

Anna kohota liinalla peitettynä. Voitele kananmunalla, jonka rakenne on vatkattu rikki. Paista korvapuustit ja muut pikkupullat 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

 

Jos leivot taikinasta pitkoja, paista ne 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Taikinasta tulee 4 reilunkokoista pitkoa.