PORKKANALEIVOKSET
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g voita sulatettuna
6 dl porkkanaraastetta
100 g hasselpähkinärouhetta
kuorrutus:
1 prk mascarpone-juustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
250 g tomusokeria
koristeluun:
hasselpähkinärouhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja porkkanaraaste. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 175 asteessa noin 30 min.
Sekoita kuorrutteen ainekset tahnaksi ja levitä seos jäähtyneen kakkupohjan päälle. Ripottele vielä koristeeksi hasselpähkinärouhetta.
VINKKI! Tämä ohje on kooltaan sopiva 50cm levyiselle uunipellille. Nyt kun olemme hankkineet 60cm leveän uunin, olen tehnyt tämän annoksen puolitoistakertaisena.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.