Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2026.4.2016%2

PORKKANALEIVOKSET

 

4 kananmunaa

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

200 g voita sulatettuna 

6 dl porkkanaraastetta

100 g hasselpähkinärouhetta

 

 

kuorrutus:

1 prk mascarpone-juustoa 

100 g huoneenlämpöistä voita

250 g tomusokeria

 

 

koristeluun:

hasselpähkinärouhetta

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja porkkanaraaste. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 175 asteessa noin 30 min.

Sekoita kuorrutteen ainekset tahnaksi ja levitä seos jäähtyneen kakkupohjan päälle. Ripottele vielä koristeeksi hasselpähkinärouhetta.

 

VINKKI! Tämä ohje on kooltaan sopiva 50cm levyiselle uunipellille. Nyt kun olemme hankkineet 60cm leveän uunin, olen tehnyt tämän annoksen puolitoistakertaisena.