Tämän kakun tein viime keväänä Pääsiäisen aikoihin.

Toukokuu%202012%20037.jpg

HYYDYTETTY SITRUUNAKAKKU

 

pohja:

200 g kaurakeksejä

50 g voita

2 rkl lemon curdia

 

 

 

täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk sitruunarahkaa

1 prk mascarpone

4 rkl sitruunalikööriä 

1 sitruunan raastettu kuori

1 sitruunan mehu kuumennettuna

5 liivatelehteä

2 rkl tomusokeria

3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

kiille:

5 liivatelehteä

1/2 dl sitruunamehua

1 1/2 dl vettä

1 dl sokeria

sitruunankeltaista elitarvikeväriä

 

 

 

koristeluun:

kookoslastuja

suklaamunia

 

 

 

 

Murskaa kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja lemon curd. Painele seos lautaselle reunavuoan sisään pohjaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, mascarpone, sitruunalikööri, raastettu sitruunan kuori ja tomusokeri. Maista ja lisää tomusokeria halutessasi. Minä en pidä liian makeasta, joten 2 rkl tomusokeria oli minun makuuni sopiva määrä. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon. Kääntele lopuksi sekaan kovaksi vaahdotetut valkuaiset. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan,  tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

 

Mittaa kiilteen vesi ja mehu kattilaan. Kiehauta seos jotta saat sokerin ja liivatteet liuotettua siihen. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Värjää seos keltaiseksi elintarvikevärillä. Kaada kiille vuokaan kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.