MUSTATORVISIENIRISOTTO
1 dl kuivattuja mustatorvisieniä
2 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
voita
loraus oliiviöljyä
ripaus Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa
1-2 tl kuivattua timjamia
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
7 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl parmesaaniraastetta
nokare voita
mustapippuria
2 rkl puolikuivaa sherryä
Murskaa sienet ja laita likoamaan pariksi tunniksi 2 dl:aan vettä. HUOM! Älä heitä sienten liotusvettä pois, se käytetään risoton liemenä!
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 7 dl vettä ja sekoita siihen fondi ja suenten liotusvesi. Laita silputut sienet kuivaan pinnoitettuun kasariin (mulla sellainen paistinpannutyyppinen, jossa on korkeat reunat ja kansi). Lisää pannulle reilu nokare voita ja silputut sipulit sekä liotettu sienisilppu, josta on puristettu vesi pois. Paista viitisen minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja riisit. Kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.
Ala sitten lisätä kuumaa kasvislientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi vielä sherry.
Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, mustapippuria myllystä ja nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti parmesanraasteen kera.
PEKONIIN KIEDOTUT HIRVENJAUHELIHAPIHVIT
5 kpl
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1 sipuli silputtuna
nokare voita
500 g hirven jauhelihaa
1 tl mustapippurirouhetta
1/2 rkl kokonaisia viherpippureita murskattuna
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
Forest Blendiä myllystä
1 muna
lisäksi:
5 siivua Amerikan pekonia
Kuullota sipulisilput voissa ja sekoita ne kulhossa jauhelihan joukkoon. Lisää mausteet ja kananmuna ja vaivaa kädellä taikinaksi. Jaa taikina viiteen osaan ja taputtele paksuiksi pihveiksi. Kääri pekoniviipale jokaisen pihvin reunan ympäri.
Laita pihvin leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Viinilasillinen: Cape Cult Black Granite Shiraz, harvinaisen hyvä hanaviini =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.