MOKKAPIIRAKKA
pohja:
6 dl sokeria
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
3 rkl siivilöityä tummaa kaakaojauhetta
330 g voita sulatettuna
3 dl maitoa
5 kananmunaa
täyte:
330 g pehmeää voita
3 3/4 dl tomusokeria
2 1/4 dl vahvaa, lämmintä kahvia
kuorrutus:
5 dl kuohukermaa
500 g laadukasta tummaa (vähintään 70 %) suklaata
1 rkl espresso-pikakahvijauhetta
koristeluun:
130 g valkosuklaata sulatettuna
Sekoita kuivat aineet puuharukalla. Taikinaa ei tarvitse vatkata. Lisää voisula ja maito jauhoseokseen. Lisää lopuksi kananmunat. Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 min. Anna jäähtyä.
Vatkaa täytteen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää lämmin kahvi vähitellen, voimakkaasti vatkaten. Levitä täyte pohjan päälle ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin, jotta mokkakreemi jähmettyy.
Paloittele kuorrutteen suklaa kulhoon.
Kiehauta kuorrutteen kerma. Kaada kuuma kerma suklaan päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös espressojauhe.
Levitä suklaakuorrute voikreemin päälle.
Sulata valkosuklaa ja laita se pursotinpussiin.
Leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä. Tee sulatetulla valkosuklaalla raitoja tumman suklaakuorrutuksen päälle ennen kuin kuorrutus on jähmettynyt, vedä tikulla poikittain, jotta saat aikaan marmorikuvion.
Siirrä piirakka jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy.
HUOM! Resepti on mitoitettu 60 cm leveän uunin pellille!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.