Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.11.2014%

MACARONS

n. 20 kpl

70 g kananmunan valkuaista

20 g Siro erikoishienoa sokeria

140 g tomusokeria

80 g mantelijauhetta

pastaväriä (christmas red)

 

Laita leivinpaperi kahdelle uunipellille. Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria monitoimikoneessa, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin. Siivilöi seos ja heitä siivilään jääneet mantelinpalat pois. 

Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Täällä on selkeät vaihekuvat macaronsien valmistamisesta ja täällä lisää macaronsien valmistamisesta. Näillä loistavilla vinkeillä minä onnistuin =).

Lisää erikoishieno sokeri ruokalusilallinen kerrallaan, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää tässä vaiheessa myös elintarvikeväri. Vatkaa vaahtoa, kunnes se on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. 

Lisää kolmasosa manteli-tomusokeriseoksesta varovasti nuolijalla käännellen, nostellen ja leikkamalla vaahtoa.

Massasta tulee melko jämäkkää, mutta jatka kääntelyä, kunnes massa pehmenee.

Kaada taikina pursotinpussiin, leikkaa pussin päähän pieni n. 1 cm reikä ja pursota pellille halkaisijaltaan n. 3 cm:n nokareita. Kopauta pelti pöytää vasten pari kertaa, jotta ilmakuplat hajoavat.

Anna macaronsien seistä huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, kunnes niiden pinta on kosketuskuiva. 

Kuumenna uuni 130 tai 140 asteeseen ja paista macaronseja n. 15 minuuttia, anna kuorien jäähtyä pellillä 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. 

Täytä kuoret haluamallasi täytteellä. Macaronsit ovat parhaimmillaan muutama tunti täyttämisen jälkeen.

 

täyte:

100 g vaniljatuorejuustoa

1 dl karpalohyytelöä

 

Sekoita karpalohyytelö tuorejuuston joukkoon ja täytä macarons-leivokset.

 

Tein kesällä macaronseja myös limetäytteellä ja kuoret värjäsin sammaleenvihreällä pastavärillä.

LIME-TÄYTE:

1 dl lime curdia

100 g vaniljatuorejuustoa

 

Sekoita limecurd tuorejuuston joukkoon ja täytä macaronsit.

 

Ideakeittiö