ruokia%20ja%20leivonnaisia%20hein%C3%A4k

LOHIVOILEIPÄKAKKU

2 - 2 1/2 pkt täysjyväpaahtoleipää

 

kostutus:

1 1/2 dl sitruunamehua

5 dl vettä

 

täyte:

250 g kylmäsavulohta

3 rkl sitruunamehua

2 ruukkua tilliä

400 g creme fraichea

600 g Viola Rapu-tuorejuustoa

2 tl sitruunapippuria

400 g perattua lämminsavulohta

 

koristeluun:

300 g kylmäsavulohisiivuja

kurkkua

persiljaa

 

kuorrutus ja pursotukset:

600 g ruohosipulituorejuustoa (tai Rapu-tuorejuustoa)

tilkka maitoa tuorejuuston notkistamiseen

 

 Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati voi- tai leivinpaperisuikaleilla, ne voi poistaa sitten, kun kakku on kuorrutettu.

Lado vadille paahtoleipiä 3 rinnakkain ja 4 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle täytettä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Jatka näin, kunnes täyte loppuu. Lado päällimmäiseksi leipäkerros ja kostuta. Suojaa kakku tuorekelmulla. Laita päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli. 

Notkista kuorrutuksen tuorejuusto tilkalla maitoa. Levitä kakun reunoille tuorejuustoa ja kakun päälle kerros kylmäsavulohisiivuja. Laita loput tuorejuustosta pursotinpussiin ja tee koristepursotukset. Koristele vielä kurkkuviipaleilla ja persiljalla.