Toukokuu%202012%20005.jpg

LOHIPIIRAKKA


pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

 

täyte:

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

nokare voita

1 prk Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitus - fraichea

200 g ruohosipulituorejuustoa

2 kananmunaa

loraus sitruunamehua

sitruunapippuria

reilusti tillisilppua

300 g  perattua loimulohta (tai 150 g kylmäsavulohta silputtuna)

150 g Mustaleima Emmental-raastetta

 

pinnalle:

Mustaleima Emmental-raastetta

 

 

Kuullota silputut sipulit pehmeäksi voissa. Sekoita täytteen ainekset ja levitä täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Paista vielä 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.