LOHIPIIRAKKA
pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
Nypi pohjan voi ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vesi ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
täyte:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
nokare voita
1 prk Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitus - fraichea
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
loraus sitruunamehua
sitruunapippuria
reilusti tillisilppua
300 g perattua loimulohta (tai 150 g kylmäsavulohta silputtuna)
150 g Mustaleima Emmental-raastetta
pinnalle:
Mustaleima Emmental-raastetta
Kuullota silputut sipulit pehmeäksi voissa. Sekoita täytteen ainekset ja levitä täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Paista vielä 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.