joulukuu%202011%20051.jpg

KYLMÄSAVUPORO-JUUSTOKEITTO

 250 g kasvissuikalesekoitusta (pakaste)
nokare voita
2 reilun kokoista perunaa
8 dl vettä
2 dl kuohukermaa
3 rkl riistafondia
2 pkt (à 250 g) kylmäsavuporo Koskenlaskijaa
2 pss (à 120 g) Mustaleima Emmental raastetta
1 pkt (150 g) kylmäsavupororouhetta
mustapippuria myllystä
Meiran metsäistä lihamaustetta myllystä
pari hyppysellistä herkkutattisuolaa

koristeluun: tuoretta persiljaa silppuna

Kuullota kasvissuikaleet voissa teflonkattilassa. Lisää kattilaan vesi, kerma, kuoritut ja paloitellut perunat sekä fondi. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon juustoraaste, kylmäsavupororouhe sekä sulatejuusto nokareina. Kuumenna kunnes juustot ovat sulaneet. Mausta. Ripottele pinnalle koristeeksi persiljaa.