Uusi%20Vuosi%202015%20016.jpg

JUUSTOFONDUE

 

1 valkosipulinkynsi

2 dl kuivaa valkoviiniä

200 g Valio Kappeli-juustoa

200 g Valio Alppi Kreivi-juustoa

200 g Arla Wästgöta Kloster Munkens Svarta-juustoa

1 rkl maissijauhoa (Maizena)

2 rkl Calvados

ripaus muskottipähkinää

mustapippuria myllystä

 

 

tarjoiluun:

pataleipää

 

 

Kuori ja puolita valkosipulinkynsi ja hiero sillä fonduepadan pohja ja reunat. Jätä valkosipulinpalat pataan. Lisää viini ja kuumenna kiehumispisteeseen. Raasta juustot ja lisää juustoraaste muutamassa erässä koko ajan sekoitellen. Lisää juustoraastetta vasta, kun edellinen erä on sulanut. Sekoita maissijauho calvadoksen joukkoon ja suurusta fondue. Mausta muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Tarjoile hyvän leivän sekä kuivan valkoviinin kera. Meidän valkoviinimme oli yksi suosikkivalkoviineistämme, itävaltalainen Steininger Riesling, joka toimi todella hyvin fonduen kanssa =).

Uusi%20Vuosi%202015%20013.jpg

Joululahjaksi saadulle fonduepadalle löytyi nopeasti käyttöä =). Fundue oli todella hyvää ja nopea ja helppo tehdä. Tätä tulemme tekemään jatkossa usein =).

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.1.2015%2Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.1.2015%2

Teimme uudestaan fondueta muutama viikko myöhemmin. Tällä kertaa viininä Wolfberger Riesling.

Molemmat viinit sopivat mielestäni todella hyvin fonduen kanssa =).