Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.1.2015%2

HAMPURILAISPIHVIT:

3 kpl

 

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

nokare voita

300 g poron jauhelihaa

1 kananmuna

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl kuivattua timjamia

Meiran Metsäistä lihamaustetta myllystä

voita pihvien paistamiseen

 

 

Kuullota silputut sipulit voissa. Vaivaa hampurilaispihvien ainekset taikinaksi ja muotoile taikinasta 3 pihviä. Paista pihvit voissa.

 

 

 

KARAMELLISOIDUT PUNASIPULIRENKAAT

reilun kokoinen nokare voita
2 isoa punasipulia renkaina
1 rkl sokeria
suolaa myllystä
loraus vettä

 

 

Paista sipulirenkaita pannussa sokerin kanssa, kunnes ne pehmenevät, lisää hiukan vettä ja anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.

 

 

hampurilaisen välissä: 

salaatin lehti

pihvi

rapeaksi paistettua pekonia

karamellisoituja punasipulirenkaita

paahdettu sipuli-majoneesia (Lidl)

voissa paistettuja herkkutattiviipaleita

 

 

Hampurilaisten "sämpylöinä" meilla oli Reissumies Tosi Tumma-leipää, jotka paahdoin leivänpaahtimessa.