Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.1.2015%2

BLINIT

n. 10 kpl

3 dl turkkilaista jogurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoa
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja sulata siihen hiiva, lisää sokeri ja jauhot. Anna kohota pari tuntia huoneenlämmössä (kaksinkertaiseksi) tai jääkaapissa yli yön.
Sekoita ennen paistamista taikinaan muut kuumennettu maito, suola, voisula ja keltuainen. Kääntele lopuksi jokkoon kovaksi vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Paista voissa miedolla lämmöllä.

 

 KYLMÄSAVULOHIMOUSSE
200 g Viola Rapu-tuorejuustoa
75 g creme fraichea
150 g kylmäsavukirjolohisiivuja
1/2 dl ruohosipulisilppua
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Mittaa tuorejuusto, lohisiivut ja creme fraiche monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi massaksi. Sekoita lusikalla joukkoon ruohosipulisilppu, sitruunamehu ja reilusti mustapippuria myllystä. 

 

RAPUTÄYTE
50 g creme fraichea
50 g majoneesia
1 rkl makeaa chilikastiketta (Saarioinen)
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Chili Explosionia myllystä
1 prk ravunpyrstöjä liemessä, valutettuna

Sekoita ainekset keskenään.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.1.2015%2

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2024.1.2015%2

Ideakeittiö